Calgonit en Sun ruzieën

Vaatwastabletjes zijn het blijkbaar niet altijd met elkaar eens. Dat geboen in die afwasmachine, het is natuurlijk ook een pittig beroep. Unilever is de schakel achter het Sun-blokje en Calgonit wordt gemaakt door de inmiddels furieuze Britse Reckitt Benckiser.

Benckiser beschuldigt Unilever namelijk van oneerlijke verpakkingen. Omdat tegenwoordig niemand meer zelf in staat is onenigheden op te lossen, stonden de twee bedrijven gisteren in Amsterdam voor de voorzieningenrechter.

Voor wie niet snapt waarover dit gaat: Unilever en Calgonit hebben momenteel verpakkingen waarop vijftig procent korting te zien is. Calgonit begon hiermee, Sun volgde later. De twee bedrijven hebben deze kortingacties verschillend aangepakt, waarbij Sun het meeste succes boekt.

Hartstikke leuk natuurlijk voor ons klanten, maar de producent van Calgonit is beduust en vindt nu dat hierdoor zijn eigen merk naar de achtergrond verdwijnt. 

Als reden voor de aanval zegt Benckiser dat Unilever de Sun-klanten bedriegt, omdat de klant onterecht denkt dat Sun voordeliger is en Calgonit duurder.

Unilever vindt dit allemaal maar prietpraat en zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Donderdag doet de rechter uitspraak in deze desastreuse zeepzaak. Dan zullen we zien wie van de twee bekvechters zijn zin krijgt.  

Bron: Distrifood 

Lees ook:Unilever wint de vaatwasruzie
Lees ook:Zwitsel en Sanex in de verkoop
Lees ook:WC-oorlog tussen Unilever en Reckit
Lees ook:Unilever is blij met crisis
Lees ook:Unilever voor de rechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.