EkoPlaza: irritaties in de supermarkt

Foto: yam-dance.nl

Hoewel biologisch zich met rasse schreden verwijdert van het stoffige geitenwollensokken imago, blijft de bioshopper een aparte figuur.

Tot mijn afschuw is de boel heringericht in de biologische supermarkt EkoPlaza. Niets kan de veranderzucht der supermarkten tegenhouden. Alles ligt weer op een andere plaats. En dus duurt het weken, soms maanden, voordat je met enige vaart je favoriete eko-producten weet te vinden.

De gemiddelde Ekolander lijkt daar geen last van te hebben. Het woord ‘haast’ zegt ze hoogstwaarschijnlijk niets. Ze hangen wat rond, kijken stoïcijns voor zich uit terwijl ze in het midden van een gangpad opeens stil blijven staan. Een meditatief moment?

Eko-mensen turen eindeloos naar een product, betasten het, lezen tot in den treure wat er op het etiket staat. Ze hebben dezelfde zijige kwaliteit die je vaak bij EO-aanhangers en de leden van de oude Bhagwan aantreft. Maar vergis je niet, achter hun glimlach schuilt niets anders dan pure, passieve aggressie.

En daar staat het vrouwlijke prototype van de nieuwe bioshopper. Het is eigenlijk een doodgewone burger, net als ik , maar door de batikdoek om de heupen en de band om het hoofd wordt dat enigszins verdoezeld.

Of hebben we hier toch te maken met een echte provo? Ik werp een blik in het karretje dat tot de nok toe gevuld is met prijzige biowaren. De vrouw kauwt langzaam op een van de stukjes kaas die op een plankje  in het kaasschap liggen.
Ze lijkt mijn aanwezigheid niet op te merken, of niet te willen opmerken.

Aan de glazige blik in de ogen en het demonstratieve kauwen lees ik af dat ze niet van plan is haast te maken. Ze verspert met haar flinke lichaam de toegang tot het stuk kaas dat ik wil hebben, dus ik buig mij langs haar heen en gris een stuk kaas weg.

Op dat moment komt de vrouw  in beweging en grijpt haar karretje. Het karretje is gevuld met noten, zaden en biologische groenten. Hoe kun je van al dat biovoer nou zo vet, log en sloom worden, flitst het door mijn geïrriteerde brein.

Ze waggelt weg om met een zelfgenoegzame blik even verder op in een ander schap te gaan staan turen. Ik hou het vandaag bij een stuk kaas en biobrood. Misschien zijn die bespoten fruit en groente en die e-nummers toch ergens goed voor… Snel naar de AH!

 

Lees ook:Vrouw brengt oudejaarsnacht door in supermarkt
Lees ook:Vrouw vastgelijmd aan wc-bril in supermarkt
Lees ook:Carrefour ontdekt de vrouw
Lees ook:Vrouw vergiftigd babyvoeding
Lees ook:AH in de weer tegen nepkaas

Eén reactie op “EkoPlaza: irritaties in de supermarkt

  1. Moob

    Tja, die mensen vind je ook bij Ekoplaza, maar mijn ervaring bij Gimsel in Rotterdam is dat daar over het algemeen ‘normaal’ publiek komt. En als je het echt vervelend vindt kun je ook nog online shoppen bij vanhavertotgort of bioo.nl .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.