Biologisch te duur

Biologische producten hebben eigenlijk mijn voorkeur. Voor de prijs die ik kwijt ben in de biowinkel kan ik echter bij iedere andere winkel al snel een winkelwagentje vol krijgen. Dan is de keus toch snel gemaakt. Onderzoek toont aan dat veel mensen het met me eens zijn: consumenten zijn steeds minder bereid om biologische producten te kopen. De reden is duidelijk: het is te duur.

Uit jaarlijks onderzoek van Deloitte komt naar voren dat de consument steeds minder bereid is om meer te betalen voor biologische producten. Van de ondervraagden vindt 61% de producten te duur. Vorig jaar lag dit percentage nog op 55%.

Als de prijsverschillen tussen regulier en biologisch kleiner zouden worden dan zou 13% van de mensen overwegen meer biologisch te kopen. De ondervraagden wilden ook dat het assortiment zou worden uitgebreid. Met name op het gebied van vlees, groente en fruit. Nu is de keus, zeker in de gewone supermarkt, inderdaad behoorlijk beperkt. Hopelijk kunnen we in te toekomst voor een betere prijs lekker veel biologisch gaan inkopen!

Lees ook:C1000-klant laat biogroente links liggen
Lees ook:Vijf redenen om niet biologisch te eten
Lees ook:Biologisch heeft positief imago
Lees ook:Hoop voor goedkopere bio-producten
Lees ook:Biologisch is niet altijd wat het lijkt

Eén reactie op “Biologisch te duur

  1. M.Barrett

    Ongelofelijk dat door de prijs de keus snel gemaakt is. Gezondheid kent toch geen prijs. Gezondheid is niet te koop zegt men, maar ik geloof dat dat niet voor 100% waar is. Je bent wat je eet. Ook zo’n kreet die volgens mij wel voor bijna 100% waar is. Veel mensen kunnen bijvoorbeeld het geld dat ze iedere week in vele 2 literflessen frisdrank stoppen(ik zie de boodschappenkarretjes bij diverse supermarkten) beter besteden aan gezonde biologische groenten en fruit. Ikzelf vind biologische producten SOMS ook erg duur maar ik doe toch mijn inkopen in een biologische winkel. Gezegd moet ook dat nog redelijk vaak de prijs in de biologische winkel lager ligt dan voor hetzelfde niet biologische product bij AH.
    De mensen zouden ook moeten afkicken van al die junk food en meer waardering gaan vinden in een gezond voedingspatroon. Dus absoluut geen verpakte voedingsmiddelen die in een fabriek gemaakt zijn en waarin veel E-nummers zitten. Geen chips, koek, gebak, patat, hamburgers, suiker, alle producten met suiker, etc. Neem alles vers. Smeer ipv margarine bv eens biologische amandelpasta op brood. Hier zitten goede vetten en voedingsstoffen in. Hetzelfde geldt voor een avocado. Door de autoriteiten wordt altijd geroepen dat je die maar beter niet kunt eten want die is zo vet, maar ik heb diezelfde autoriteiten nog nooit horen zeggen dat je absoluut niet bij McDonalds moet gaan eten omdat dat een van de meest ongezonde dingen is die je kunt doen.
    Ik kan nog wel uren doorgaan en zou de mensen toch zo graag wakker willen schudden. Maar als ik om me heen kijk dan heb ik de indruk dat ondanks alle overgewichtellende en wat er ook gebeurt de mensen helemaal niet wakker willen worden en gewoon door willen dutten. Ik zal dus tevreden moeten zijn met mijn eigen gezondheid en voedingspatroon.
    p.s. Wij hebben een modaal inkomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.