Winkeliers verwachten top-omzet

Crisis of niet, winkeliers zien het helemaal zitten met Pasen dit jaar. Nederlanders hebben volgens de detaillisten maandenlang de hand op de knip gehouden en hebben nu massaal de behoefte het spaargeld uit te geven.

Ik weet het nog zo net niet hoor. Tuurlijk moet het geld af en toe rollen, maar waarom zou dit nu met Pasen het geval zijn? Ik kan mijn geld wel aan betere dingen uitgeven dan aan luxe paasstollen en chocolade-eitjes. Maar goed, ik heb dan ook niet zoveel geld te besteden, dus het zal voor de gemiddelde Nederlander misschien een ander verhaal zijn.

Woordvoerder Paul te Grotenhuis van Mitex verwacht dat consumenten veel gebruik zullen maken van kortingsacties. ‘Alle seinen staan op groen. Salarissen zijn gestort en in gezinnen de kinderbijslag. Ook is het in veel steden koopzondag. Veel Nederlanders hebben nog steeds hun wintercollectie in de kast liggen. Het weer was er ook nog niet naar om zomerkleren aan te schaffen. Nu wel. Er lopen ook heel veel kortingsacties. Wij verwachten dat mensen daar flink gebruik van maken.’ We gaan het zien.

Bron: Elsevier Retail

Lees ook:Klant eind van de maand in problemen
Lees ook:Kerstman rendabeler dan Sint
Lees ook:AH geeft antwoord
Lees ook:Belg snapt niets van gezonde voeding
Lees ook:Voedselclaim laat Nederlander koud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.