Aldi bespioneerde werknemers

Een detective hield  medewerkers van een Duitse  Aldi constant in de gaten via camera’s. Maar ook in de Nederlandse Aldi’s zijn de werkomstandigheden slecht.

Detective
Medewerkers van het Duitse Aldi Süd zijn goed in de gaten gehouden door een detective. Zelfs het privéleven van medewerkers werd gecontroleerd. Toen Aldi ook in de kleedkamers camera’s wilde plaatsen, was de maat voor hem vol.
Dit vertelt een voormalig medewerker van een detectivebureau dat voor Aldi Süd werkte tegenover het Duitse blad Der Spiegel.

Relaties tussen medewerkers

De detective moest erop letten of iemand te traag werkte. Ook zocht hij naar mogelijke relaties tussen medewerkers. Zelfs de financiële toestand van sommige werknemers moest achterhaald worden.
Toen hij weigerde om kleine camera’s te installeren in de kleedkamers werd er gedreigd dat hij alle opdrachten zou verliezen. Aldi ontkent de beschuldigingen.

Aldi-meldpunt

Ook in Nederland zijn de werkomstandigheden bij de Aldi slecht volgens de CNV. De CNV opende eind verleden jaar het Aldi-meldpunt.Medewerkers en oud-medewerkers van supermarktketen Aldi kunnen online klagen over werkomstandigheden. Wat blijkt? Er is sprake van:

  • extreme onderbezetting
  • te hoge werkdruk
  • te zwaar en repeterend werk

De bond is ook op zoek naar medewerkers die zwijggeld aangeboden hebben gekregen.

Lidl

Ook de Lidl is geen beste werkgever. In 2009 kwam de Aldi-concurrent in het nieuws omdat het bedrijf de werknemers te scherp in de gaten hield. Er werd bijvoorbeeld bijgehouden of medewerkers zwanger wilden worden. De topman van de supermarktketen moest daarom opstappen.

bron: penoactueel 

Lees ook:Met drie werknemers een Aldi runnen
Lees ook:Verplicht onderzoek werkdruk Aldi
Lees ook:Twijfels over intenties van Aldi
Lees ook:Aldi en Lidl liegen
Lees ook:Opgesloten in kluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.