‘Chocoladeletters AH, Aldi en Lidl fout’

Dat verbaasd me behoorlijk. Ik zou namelijk meteen zeggen dat alle chocoladeletters ‘fout’ zijn, maar blijkbaar is het dit niet het geval. Bovenstaande supermarkten krijgen er in een rapport van Oxfam Novib van langs omdat ze geen of amper duurzame chocoladeletters verkopen. Kleinere supermarktketens die veel A-merken verkopen scoren beter.    chocolade 

Aanleiding voor het onderzoek is de jaarlijkse stormloop op chocoladeletters vanwege Sinterklaas. Oxfam Novib geeft ketens als MCD, Vomar, Nettorama, Hoogvliet, Coop, Dekamarkt, Dirk, Spar, Boni en Deen juist een compliment. Deze bedrijven verkopen een relatief hoog percentage A-merken. Omdat de chocoladeletters van Verkade ‘eerlijk’ zijn, komen de bovengenoemde ketens aan gemiddeld 40 procent goede chocolade. Ja, dan gaat het snel natuurlijk.

De grootste verkopers van chocoladeletters hebben juist een hoog percentage private label. Op een klein deel bij Albert Heijn na, woorden deze niet eerlijk geproduceerd, stelt Oxfam Novib. Aldi, Hema, Lidl en Jamin verkopen helemaal geen eerlijke letters. Aldi is met een marktaandeel van 25 procent de grootste verkoper van chocoladeletters. Dat is nou niet de eerste plek waar ik mijn letters zou kopen, maar ik koop ook nooit chcoladeletters dus wat dat betreft is dat ook geen goed uitgangspunt.

Bron: Distrifood

Lees ook:AH-letter wordt ook duurzaam
Lees ook:Lidl valt in de smaak bij Groene Sint
Lees ook:Jacht op chocoladeletters start
Lees ook:Gezonder vlees is onderweg naar de supermarkt
Lees ook:Hema verkoopt Arabische letters

3 reacties op “‘Chocoladeletters AH, Aldi en Lidl fout’

  1. zonruiter

    Stopt het nu niet eens dat gezeur dit fout dat fout voor die acties had je al heel wat euros over kunnen maken naar die armen mensen en komt er nog een actie voor onze boeren de melk staat hun aan de lippen!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rene

    Er zijn wel belangrijkere dingen in de wereld en Nederland als een of andere cacaoboer in een hutje,Als die sukkel er niet meer voor vraagt jammer dan.Dit heet gewoon goed inkopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.