C1000 blijft deuren openen

Ik kan bijna geen titels meer bedenken voor de soap rondom de C1000 in Amsterdam Noord. De Amsterdamse rechtbank heeft vrijdag in een kort geding bepaald dat winkels in Amsterdam-Noord toch niet open mogen op zondag. Desondanks openden de C1000 van Huub Rijper, een Dirk van den Broek en de Mediamarkt twee dagen later gewoon de deuren.

Het gaat nu dus niet alleen meer om de C1000, maar het feit blijft dat de uitspraak van de rechtbank genegeerd wordt. Thomas van Vugt van advocatenkantoor Blenheim heeft maandag namens een zestigtal winkeliers aangifte gedaan tegen de onrechtmatige zondagsopening. ‘Overtreding van de Winkeltijdenwet is een economisch delict en daarmee een strafbaar feit’, stelt hij. Ook gaat Van Vugt het stadsdeel vragen te winkels te dwingen het rechterlijke vonnis na te leven.

Wat een gedoe hierover zeg! Ik snap beide kanten van het verhaal, maar het is ongelofelijk dat de winkels gewoon hun deuren blijven openen als de rechtbank er een stokje voor heeft gestoken. We wachten de volgende rechtzaak maar weer af.

Bron: Reformatorisch dagblad

Lees ook:Soap rond exotische C1000 gaat door
Lees ook:Website tegen koopzondagen de lucht in
Lees ook:C1000 hoeft nog niks te betalen
Lees ook:Kassabon niet meer vanzelfsprekend
Lees ook:Feest-C1000 moet dokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.