Super de Boer het slechtst in hygiëne

De Voedsel- en waren Autoriteit (VWA) heeft een hygiënelijst op internet geplaatst over de gesteldheid van de hygiëne in Nederlandse supermarkten. Hieruit blijkt dat de ene supermarkt het beter doet dan de andere 

De VWA is tevreden met de hygiëne:  slechts drie organisaties kregen de code oranje. Dat zijn Jan Linders, Golff en Super de Boer. Die kleur staat voor beperkt risico. Het slechtst is de situatie bij Super de Boer. Daar is niet in meer dan 74 procent van de onderzochte winkels de hygiëne op orde. Bij Golff en Jan Linders is de hygiëne in 88 procent van de winkels op orde. De drie ketens komen nu onder verscherpt toezicht van de VWA.

Opvallend is dat de grootste speler AH ontbreekt op de lijst. Volgens de controle-instantie is dat het gevolg van de veranderde aanpak die de VWA voor de hygiënecontrole van supermarkten met ingang van dit jaar heeft doorgevoerd. Supermarkten worden nu meerdere keren steeksproefsgewijs bezocht en de resultaten van AH zijn nog niet bekend. Ditzelfde geldt ook voor Plus en Nettorama.

Bron: Distrifood

Lees ook:Supermarkt van het jaar
Lees ook:Meerderheid stemt in met overname SdB
Lees ook:Van winkel naar winkel met het boodschappenlijstje
Lees ook:Golff en AH zitten Jumbo dwars
Lees ook:C1000 heeft pech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.