Vis van dichtbij bij AH

Tegenwoordig duurt het vaak dagen of niet weken voordat vis(producten) voor ons consumenten in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Een slechte zaak, maar het komt alleen maar omdat de supermarkten zoveel mogelijk geld willen verdienen en een korte keten in de bewerking van dergelijke producten staat hierbij niet op prioriteit nummer 1.

Ik vind het dan ook een goed initiatief dat AH binnenkort ‘Vis van dichtbij’ in de schappen zal leggen. Het gaat hierbij om Hollandse tong en schol. De platvissen zijn vanaf medio juni in consumentenverpakking te vinden.

De prijs van de platvis wordt zodanig dat de vis van Hollandse bodem beter kan concurreren met importvis, zo staat op de website van Visserijnieuws te lezen. „Een unieke kans om het Nederlandse publiek weer met echt Hollandse vis in aanraking te laten komen.” De Nederlandse vissector heeft regelmatig laten weten dat het slecht concurreren was met vis uit het buitenland die onder de noemer ’vers’ tegen lage prijzen werd weggezet. Vooralsnog betreft het een proef. Hoe lang deze gaat duren is nog niet bekend.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Noord-Hollandse kaas bij Jumbo
Lees ook:Nieuw groenteconcept moet verkoop stimuleren
Lees ook:Kroket wordt gemist
Lees ook:Opvolger Poetin haat Nederlandse komkommer
Lees ook:Nieuw verpakking pizza’s Dr. Oetker legt nadruk op ‘verse’ bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.