Bambi is aan elkaar geplakt

Zo zie je maar weer: onze smaakpapillen zijn snel tevreden. Iets te snel misschien? Het hertenbiefstuk van de Aldi, regelmatig de hemel ingeprezen om zijn smaak, blijkt namelijk niet meer te zijn dan aan elkaar geplakt hertenbiefstuk.

De Volkskrant heeft ontdekt dat de biefstuk ten onrechte de naam ‘biefstuk’ draagt. Het is namelijk gemaakt van geperst of geplakt vlees. Bij het laatste worden kleine stukjes vlees met een mengsel van bloed en eiwitten aan elkaar geplakt tot een lapje vlees.

Volkskrant Magazine concludeert dan ook dat een betere naam hertenplaklap zou zijn. Grappig is wel dat het vlees van Aldi zo enthousiast ontvangen wordt door het publiek. Ik denk dat de vraag naar de hertenbiefstuk na deze ontmaskering was iets zal minderen.

Bron: Distrifood

Lees ook:Twijfels over intenties van Aldi
Lees ook:Goedkoop vlees in supermarkt nekt verduurzaming
Lees ook:Met drie werknemers een Aldi runnen
Lees ook:Arbeidsomstandigheden personeel Aldi slecht
Lees ook:Gewoon verdoofd vlees in de supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.