Pin, pin, pin, pin

Helaas was ik afgelopen zaterdag in het centrum van Amsterdam. Zoals viel te verwachten was het er stervensdruk en ik heb dan ook zo snel mogelijk gemaakt dat ik wegkwam voordat ik onder de voet werd gelopen door het winkelend publiek dat nog even wat sinterklaasinkopen aan het doen was. En hoe betalen we al die surprises en lekkernijen? Juist: met de pinpas.

Ieder jaar weer stijgt het aantal pintransacties in ons landje met de decembermaand. Afgelopen zaterdag werd weer een nieuw record bereikt. Vorig jaar op zaterdag 1 december werd er 7,9 miljoen keer gepind. Dit jaar zijn afgelopen zaterag in Nederland 8,6 miljoen pinbetalingen gedaan. Een behoorlijke stijging dacht ik zo.

Afgelopen zaterdag werd er tijdens een ‘pinpiek’ 332 pintransacties per seconde gedaan. Equens, het bedrijf dat de electronische betalingen verwerkt, kan 500 transacties per seconde aan. Dit is echter nog nooit voorgekomen. Ik denk dat dit getal de komende jaren wél gehaald zal worden.

Voor nu wordt de volgende piek uiteraard voor kerst verwacht. Vorig jaar werd er net voor kerst 9 miljoen keer een pincode ingetoetst. Dit jaar kan dat aantal hoger uitvallen.

Bron: Distrifood

Lees ook:360 pinbetalingen per seconde
Lees ook:Pinrecord gebroken
Lees ook:Sint pint ruim 50 miljoen keer
Lees ook:Kerstverkopen breken pinrecords
Lees ook:Ahold gaat lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.