Gecastreerde varkens blijven voorlopig te koop

Ik was zo blij dat de Lidl, Aldi en misschien ook Super de Boer zouden stoppen met de verkoop van gecasteerd varkensvlees. Helaas is daar een stokje voor gestoken door de Duitse supermarktketen ReWe Group.

Volgens de woordvoerder van het bedrijf zal het stoppen met de verkoop van gecastreerd varkensvlees niet leiden tot een methode om niet meer te hoeven castreren. Het vlees van zeugen zal dan gewoon 'vers'verkocht worden aan de consumenten om aan de eis te voldoen. De beren zullen worden verwerkt tot vlees- en worstwaren en dus toch gecastreerd worden.

ReWe wil op zoek naar een oplossing voor zowel het verse vlees als de vlees- en de worstwaren. Ze zoeken de oplossing in castreren op een manier waar de dierenbescherming mee kan leven of om de productie van ongecasteerde beren. Alleen al het woord: 'productie'.
In Nederland volgen Albert Heijn en C1000 de stap van Aldi, Super de Boer en Lidl evenmin. Zij houden zich vast aan de CBL-afspraken.

Lees ook:Gewoon verdoofd vlees in de supermarkt
Lees ook:Twijfels over intenties van Aldi
Lees ook:Varkens in nood toch naar de rechter
Lees ook:Discounters veren mee
Lees ook:Afspraak over castreren mogelijk van de baan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.