Naamsvoordeel dodelijk

Wat zou ik doen als er ergens in mijn buurt een AH XL zou neerstrijken? Ik zou meteen mijn kasten gaan opschonen om er eens flink te gaan inslaan zodra de winkel geopend zou worden. Dit is nou nét de vrees van de lokale middenstand in de buurt van Roosendaal.

Albert Heijn is van plan om in Roosendaal een AH XL te vestigen. Rucphen ligt vlakbij Roosendaal en de lokale winkeliers zijn bang dat AH op korte termijn ook een vestiging aan de oostkant van Roosendaal zal willen vestigen, vlakbij Rucphen. Als dit gebeurt, zouden de ondernemers hun zaken kunnen opdoeken.

Albert Heijn kan als miljoenenbedrijf overal locaties kopen om een supermarkt te plaatsen, ook in de buurt van Rucphen. De lokale supermarkten kunnen daar niet tegenop en zijn dan ook volledig afhankelijk van de goodwill van AH om voorlopig geen vestiging in het oosten van Roosendaal te plaatsen.

De gemeenteraad van Roosendaal steunt de ondernemers. Zij heeft besloten om éérst Super de Boer de tijd te geven een forse uitbreiding van de supermarkt aan de Van Beethovenlaan te onderzoeken. Dit betekent overigent niet dat andere ideeën voorgoed in de ijskast belanden. De kans dat Super de Boer Albert Heijn kan tegenhouden is klein. Daarvoor is Albert Heijn is nu eenmaal net één maatje te groot.

Bron: Distrifood

Lees ook:Aldi mag naar huis- en tuinboulevard
Lees ook:Rabobank geeft winkelen weg
Lees ook:Alphen aan den Rijn bomvol met supermarkten
Lees ook:Met gsm naar de super
Lees ook:Ansichtkaarten verzenden bij Super de Boer

Eén reactie op “Naamsvoordeel dodelijk

  1. Lin

    Ik moet zeggen dat wij in de buurt een AH XL hebben, maar ik kom er bijna nooit. De winkel is zo immens groot, dat het er gewoon niet fijn winkelen is. Bijzondere artikelen hebben ze er vaak wel, die ze bij de gewone super niet hebben, dus in die zin is het wel handig. Maar doe mij verder maar de gewone super, wel zo overzichtelijk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.