Hulp voor mensen met een allergie

Mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld koemelk of pinda's, moeten altijd goed op de verpakkingen kijken van producten. Zeker voor pinda kan dit van levensbelang zijn. Dit is echter niet altijd even eenvoudig omdat het vaak klein op de verpakking staat en er natuurlijk altijd de mogelijkheid bestaat dat je er simpelweg overheen kijkt. Albert Heijn wil het deze mensen makkelijker maken.

De supermarktketen gaat in de AH XL in Zaandam een hulpmiddel testen voor mensen met een voedselallergie, de zogenaamde Allergie Check. De handscanner die tegenwoordig te vinden is in bijna alle grotere filialen is hiervoor ideaal.

De klant kan de check vòòr het winkelen activeren met de handscanner door de ingredienten te scannen waarvoor hij of zij allergisch is. Op het display van de scanner staat vervolgens bij elk gescand product of het ingredient in het product zit. Hartstikke handig dus!

De test duurt nog tm december. Het doel van de test is om te onderzoeken of klanten deze nieuwe manier van informatievoorziening over allergieën tijdens het winkelen prettig vinden. Ik neem eigenlijk wel aan dit dit onder mensen met een allergie een grote hit zal zijn. Beter dan dat eindeloze turen op verpakkingen.

Bron: Distrifood

Lees ook:Super de Boer verwijdert strooigoed
Lees ook:Pure & Natural niet zo natural
Lees ook:Shampo kopen terwijl je op de bus wacht
Lees ook:Chocolade-rozijnen blijken pinda’s te zijn
Lees ook:Pinda’s in een gezonder jasje

Eén reactie op “Hulp voor mensen met een allergie

  1. Kim

    Heey.
    Ik wil graag even reageren op de tekst; Hulp voor mensen met een allergie.
    Ik ben zelf allergisch voor koemelk, ei, pindas, nootjes en ga zo maar door. Het is voor mij dus ook erg lastig om boodschappen te doen. Deze nieuwe theorie lijkt me heel makkelijk en handig. Ik zou het geweldig vinden als zo’n apparaat in de plaatselijke supermarkt in de buurt komt. Ik vind het echt slim bedacht, want elke keer op de etiketten kijken is ook niks!
    Groetjes, Kim.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.