Astmamedicijnen te koop in supermarkt

Als je astma hebt, kun je sinds kort in Engeland je inhalator in de supermarkt kopen. De prijs van de medicatie in de supermarkt is maar liefst 50% lager. Als dit experiment goed verloopt, nemen Nederlandse supermarkten het initiatief wellicht over.

Dr. Samantha Walker van Asthma UK, vraagt zich af of dit wel een goed idee is. Het kan gevaarlijk zijn astmamedicatie vrij te verkopen, omdat mensen zichzelf zo een te hoge dosering kunnen toedienen.
“We juichen elk initiatief toe dat astmapatiënten helpt, maar hebben wel een aantal vragen. Onze belangrijkste zorg is of mensen hun inhalatoren niet te veel zullen gaan gebruiken, nu ze zo makkelijk verkrijgbaar zijn. Dat kan ertoe leiden dat mensen in het ziekenhuis terecht komen.”

De apothekers van de supermarkt Asda, waar de inhalatoren verkocht zullen worden, zeggen de verkoop goed inde gaten te houden. Niet meer dan twee inhalatoren per persoon een maal in de acht weken plus het invullen van een medische vragenlijst moet ongelukken voorkomen.

 

Bron: Consumed

Lees ook:Marqt Haarlemmerstraat 165 in Amsterdam is open
Lees ook:Nieuwe online supermarkt voor de zorg
Lees ook:Britse melkboeren in wurggreep van supermarkt
Lees ook:Zeeuwse Vlegel wil voet aan de grond
Lees ook:Jamie Oliver op bres voor melkboeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.