Wie weet loop jij binnenkort tijdens een argeloos bezoekje aan de supermarkt wel pakken halfvolle dromedarismelk tegen het lijf. Jaja, deze knollige woestijnkameel produceert ook nog weleens wat. Of het spul ook te drinken is, is nog even de vraag.
TNO heeft onlangs al onderzoek gedaan naar de houdbaarheid van de dromedarismelk. Om te checken of de melk ook nog iets gezonds in zich heeft, stort NIZO Food Research zich momenteel op alle fijne effecten die de zuivel mogelijk kan hebben.
Misschien is de dromige melk bijvoorbeeld wel grandioos voor suikerziektepatiënten. Later dit jaar wordt nog gekeken naar de effecten van dromedarismelk op mensen met koemelkallergie en darmziektes.
Die dromedaris zou nog weleens een gat in de markt kunnen zijn. Om lekker te blijven experimenten heeft een kaasboerderij in Bennekom laatst al dromedaris-kaas geprepareerd.
Lekker of niet, het is in ieder geval nogal een omslachtige procedure want voor een kilo'tje drommie-kaas is al 10 tot 15 kilo dromedarismelk vereist en dat kost de zuivelbedrijven gemiddeld een dag werk.
De bultige malloot brengt dus helaas wel wat centjes met zich mee. Maar wie weet gaat het zo'n enorme delicatesse worden dat we het er straks allemaal voor over hebben!
Bron: Food Holland
Lees ook:Afvallen? Eet kaas
Lees ook:Friesche Vlag ‘Slaap Lekker’ blijkt flop
Lees ook:Kaas van Arla zonder conserveringsmiddelen
Lees ook:Wereldrecord grootste taart
Lees ook:Melk en kaas steeds duurder
ik vindt het goed idee