Kant-en-klaar maaltijden nog steeds ongezond

Je zou toch zeggen dat met alle aandacht voor k-e-k maaltijden, het nu inmiddels toch wel wat beter gaat met de samenstelling van deze producten. Helaas is dit nog steeds niet het geval.  

Bijna zestig procent van de maaltijden bevat te veel vet en te weinig koolhydraten.Ook zitten er in alle maaltijden die zijn onderzocht te weinig vezels en is het zoutgehalte veel te hoog. Dat is de conclusie van het EU-project Double Fresh, een door de EU gefinancierd project om de kwaliteit van kant-en-klare maaltijden te verhogen.

Er zijn dus ook suggesties gedaan om de maaltijden te verbeteren. Het vervangen van vet vlees door een magere variant of vis en het vervangen van room door bv melkpoeder zijn manieren om de hoeveelheid vet in de maaltijden te verbeteren. De smaak zal er niet beter door worden, de gezondheid hopelijk wel.

Bron: Meat and meal

Lees ook:Kant-en-klaar maaltijden vliegen de winkels uit
Lees ook:Kant-en-klaar niet langer bij supermarkt
Lees ook:Paardenvlees in lasagne schuld van consument
Lees ook:Koken met Jamie
Lees ook:La Place breidt maaltijdproef uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.