Biologisch vlees in C1000

Biologische vlees is toch al een aantal jaren verkrijgbaar in de diverse supermarkten. Ik begrijp dan ook niet echt waarom C1000 zo nodig een nieuwe biologische vleeslijn wil introduceren.

Deze vleeslijn heeft een speciaal kenmerk van de dierenbescherming en bestaat uit 17 producten. Deze producten hebben allemaal het het 3 sterren kenmerk ‘Beter Leven’ van de Dierenbescherming hebben gekregen. Het sterrensysteem is ontwikkeld om zichtbaarheid te geven aan diervriendelijke voeding in de supermarkt.

C1000 beweert de eerste supermarkt te zijn die het 3 sterren kenmerk introduceert. Het kenmerk geldt niet alleen voor biologische producten, maar ook voor producten tussen de bio-industrie en biologisch in. Eén ster betekent bijvoorbeeld dat er meer rekening is gehouden met dierenwelzijn dan in de gangbare veehouderij.

Op mij komt het over als het zoveelste keurmerk dat ons allemaal in verwarring brengt. Waarom is dit zoveel beter dan gewoon biologisch vlees? Het lijkt me al winst als mensen biologisch kopen. Het aantal sterren is dan niet echt relevant.

Bron: Distrifood

Lees ook:Nog beter voor de kip
Lees ook:AH verkoopt ‘rood’ kalfsvlees
Lees ook:Dierenbescherming wil een ‘Beter Leven’
Lees ook:Biologisch heeft positief imago
Lees ook:Compromis met vlees moet Vion veel geld opleveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.