AH verkoopt ‘rood’ kalfsvlees

Albert Heijn heeft sinds kort kalfsvlees met het zogeheten Beter Leven-kenmerk in de schappen liggen. Dit keurmerk van de Dierenbescherming geeft aan dat het geen kalfsvlees is met bloedarmoede. Het vlees heeft dus ook geen blanke kleur. Wakker Dier is nog echter nog niet tevreden. De Dierenbescherming heeft met de Van DrieGroup, wereldwijd een van de grootste producenten van kalfsvlees, afspraken gemaakt over deze en andere diervriendelijker manieren om kalveren te houden.

Het eerste kalfsvlees met het Beter Leven-kenmerk ligt in het schap bij Albert Heijn, zo maakten de Dierenbescherming en VanDrie dinsdag bekend. De Dierenbescherming laat consumenten sinds 2007 via het Beter Leven-kenmerk zien hoe diervriendelijk het voedsel is dat ze kopen. Na de introductie van de zogeheten Volwaardkip, een sterker, langzamer groeiend ras dat meer ruimte krijgt en naar buiten kan, werd het assortiment kippenvlees met een ster najaar 2008 uitgebreid met twee en driesterrenvlees.
 
Een ster betekent dat al aanzienlijk meer rekening is gehouden met dierenwelzijn dan in de gangbare veehouderij. Drie sterren geeft aan dat optimaal rekening wordt gehouden met dierenwelzijn. Het kalfsvlees krijgt één ster.
 
Wakker Dier is niet enthousiast. ‘De kalveren hebben nu minder bloedarmoede. Een gezond dier heeft een hemoglobinegehalte van 7,5 en de afspraak is nu dat de waarde niet onder de 6 komt. De kalveren krijgen nog steeds niet ongelimiteerd voer en kunnen niet naar buiten.’ Wakker Dier zet de in 2007 begonnen campagne om het welzijn van deze dieren te verbeteren dan ook voort.
 

Lees ook:Nog beter voor de kip
Lees ook:Biologisch vlees in C1000
Lees ook:Wakker Dier verplicht om de tafel
Lees ook:‘Reclame over kalfsvlees is misleidend’
Lees ook:Actie tegen blank kalfsvlees mogelijk hervat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.