In 2012 gaven we met z’n allen ruim 40 miljoen euro meer uit aan vlees. Terwijl we minder vlees kochten. →
Categorie: "Dierenwelzijn in de supermarkt"
Steeds meer varkens dagen onderweg voor slacht
Dieren worden dagenlang vervoerd op weg naar het land waar zij uiteindelijk geslacht worden. De Europese Unielanden moet het vervoer van dieren verbeteren, stelt het Europees Parlement. →
Betaal vrijwillig iets meer voor je vlees in de supermarkt
Wil je dierenwelzijn verbeteren? Betaal dan aan de kassa vrijwillig een speciale heffing op je vlees. Dat plan opperde staatssecretaris Verdaas (Economische Zaken) De heffing zal volgens Verdaas een paar eurocent per ons extra kosten. →
Carrefour stelt strengere eisen dierenwelzijn
Carrefour België verkoopt binnenkort geen vlees meer van gecastreerde varkens. Ook eist de supermarkt dat dieren die traditioneel geslacht worden (halal) verdoofd zijn. →
Gratis app voor keurmerken bij Milieu Centraal
Puur en eerlijk, Eko, het groene blaadje , allemaal keurmerken. Maar waar staan ze voor? Met de keurmerkenwijzer – app check je het even snel terwijl je aan het shoppen bent. →
Plus heeft de meeste biologische producten
Wil je biologische producten kopen? Bij Plus, Hoogvliet en Jumbo zit je goed. Dat blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen door milieudefensie. →
Verse octopus in de supermarkt
Even naar de supermarkt voor een vers octopusje of een pijlstaart inktvis? Dat kan sinds kort bij de Engelse supermarkt Tesco. →
Iglo liegt over producten
De chickensticks van Iglo zijn gekozen tot Liegebeest van 2012. Dat is de ‘prijs’ voor het meest misleidende product, uiting of reclame over dierenwelzijn. →
Honden- en kattenvoer bevat te weinig voedingsstoffen
Een hond heeft vlees nodig. Maar uit onderzoek blijkt dat de voedingswaarde en het vleesgehalte van hondenbrokken van bijvoorbeed Pedigree Pal onder de maat is. →
Biologisch of niet biologisch, is dat de vraag?
45% van ons denkt dat biologisch eten gezonder is dan niet-biologisch. De afgelopen weken was er hierover een discussie gaande, nadat uit onderzoek van de Stanford University was gebleken dat het vitaminegehalte in biologisch voedsel hetzelfde is als in gewoon voedsel. →