Carrefour stelt strengere eisen dierenwelzijn

Carrefour België verkoopt binnenkort geen vlees meer van gecastreerde varkens. Ook eist de supermarkt dat dieren die traditioneel geslacht worden (halal) verdoofd zijn.

Ook wil Carrefour alleen nog maar scharreleieren verwerken in een dertigtal eigen merkproducten, voornamelijk sauzen.De onderhandelingen met de leveranciers zijn opgestart en tegen 2013 zou de omschakeling een feit moeten zijn.

Gecastreerde varkens
“Ten laatste eind volgend jaar” zal er bij Carrefour ook geen vlees meer in de rekken liggen van gecastreerde varkens. Na Colruyt, Lidl en Delhaize is Carrefour daarmee de 4e grote distributieketen die deze beslissing neemt.

Omschakeling voor leveranciers
“We plannen deze omschakeling tegen eind 2013. Hiermee willen we de producenten de tijd geven om zich aan te passen aan de evoluerende markt”, zegt Pascal Léglise van Carrefour België. “Een diervriendelijke beslissing die jaarlijks ongeveer een half miljoen biggen de hevige pijn van castratie zal besparen”, aldus een tevreden GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Alle dieren eerst verdoofd (ook voor halal)
Al sinds begin deze maand eist Carrefour ook dat alle dieren verdoofd worden voor de slacht, inclusief voor halalvlees uit de versafdeling. Voor het halal schapenvlees (grotendeels afkomstig uit Nieuw-Zeeland) was dat al het geval, maar nu is die verplichting uitgebreid naar alle vlees.

“Carrefour neemt hier een voorbeeldige beslissing, die duizenden dieren de lijdensweg van het onverdoofd slachten zal besparen”, klinkt het bij de dierenrechtenorganisatie.

bron: retaildetail

Lees ook:Gewoon verdoofd vlees in de supermarkt
Lees ook:Supermarkt boycot gecastreerde big
Lees ook:AH buigt niet voor druk Wakker Dier
Lees ook:Heerlijk Halal
Lees ook:Twijfels over intenties van Aldi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.