Supermarkt boycot gecastreerde big

Biggen worden gecastreerd omdat ze tijdens de pubertijd een beregeur verspreiden. Het vlees ruikt daardoor sterker. Maar de Belgische supermarkt Delhaize wil desondanks vanaf 1 juni 2013 geen vlees meer verkopen van gecastreerde biggetjes. Want ze lijden onnodig. Een voorbeeld voor AH?

In Nederland moeten sinds 2008 biggen verplicht verdoofd worden voor castratie. Maar in Engeland bekijken ze onze castratie van biggen meewarig. Daar wordt de geur van het vlees op de koop toegenomen. Onnodig de beesten te laten lijden door castratie, verdoofd of onverdoofd, zo menen de Engelsen. Delhaize en dierenwelzijn

Delhaize nam al eerder diervriendelijke maatregelen. Zo verkoopt de supermarkt sinds 2007 uitsluitend scharreleirenen. Maar ook geen moedigt ze haar leveranciers aan om dit soort eieren niet meer in hun bereidingen te gebruiken.  En het konijn, dat bij onze zuiderburen veel wordt gegeten, wordt gefokt onder zeer vriendelijke omstandigheden. Voor de beestjes zijn speelruimtes en tunnels gemaakt. Grote jongens als Albert Heijn en Jumbo doen er goed aan dit soort ontwikkelingen nauwlettend te volgens.

Bron: Belg

Lees ook:Carrefour stelt strengere eisen dierenwelzijn
Lees ook:Onbegrip voor ultimatum
Lees ook:Discounters veren mee
Lees ook:Varkens in nood toch naar de rechter
Lees ook:Delhaize spaart het milieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.