Varkens in nood toch naar de rechter

Varkens in Nood blijkt voet bij stuk te houden. Nu zowel C1000 als Albert Heijn het ultimatum van de organisatie hebben afgewezen, worden ze zoals beloofd voor de rechter gesleept. De gesprekken met Lidl zijn nog niet afgerond.

Het probleem gaat dus over het castreren van biggen. Dat was al uit voorgaande berichten bekend. Gelukkig ben ik er inmiddels ook achter waarom de biggen uberhaupt gecastreerd worden.

Blijkbaar bestaat de angst dat bij ongecastreerde biggen zogenaamde 'berengeur' voorkomt. Het vlees verspreidt dan een verschrikkelijke stank als het wordt opgewarmd. Dit komt echter veel minder voor dan gedacht en is bovendien gemakkelijk te traceren.

AH heeft aangegeven op zich te willen stoppen met het castreren van biggen, maar zegt zo'n kleine speler te zijn in de vleesmarkt dat het moeilijk is om invloed uit te oefenen op de leveranciers van vlees. Bovendien is het bedrijf toch bang voor die berengeur.

Eigenlijk zou pas in 2015 overgestapt worden naar vlees van ongecastreerde biggen, maar Varkens in Nood wil via de rechter afdwingen dat dit sneller gaat.

Bron: DAG

Lees ook:Onbegrip voor ultimatum
Lees ook:Discounters veren mee
Lees ook:Ultimatum sorteert weinig effect
Lees ook:Afspraak over castreren mogelijk van de baan
Lees ook:Varkens in Nood kraakt vleesacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.