Discounters veren mee

Hoera, hoera. Eindelijk supermarkten die inzien hoe stom sommige dingen zijn. De hele toestand rondom het castreren van biggen is een van dat soort dingen.

Ik had niet verwacht dat het Lidl en Aldi zouden zijn die de oproep van Varkens in Nood zouden oppikken. Toch lijkt het erop dat beide supermarkten een verklaring hebben afgegeven. Hierin staat dat ze niet eerst overgaan op verdoofd castreren, zoals andere supermarkten, maar meteen overstappen op de verkoop van ongecastreerde biggen. Apart dat juist de discounters hier hun verantwoordelijkheid in nemen, terwijl de meer luxere supermarkten als Albert Heijn en C1000 eerst willen overgaan op verdoord castreren.

De termijn waarop dit alles gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Wel zal er vanaf 1 maart alleen nog maar vrouwelijk varkensvlees worden geleverd aan de Nederlandse Aldi's. Het Duitse Westfleish zal waarschijnlijk ongecastreerd vlees gaan leveren aan de Lidl.

Bron: Distrifood

Lees ook:Super de Boer wil ook van castreren af
Lees ook:Onbegrip voor ultimatum
Lees ook:Varkens in nood toch naar de rechter
Lees ook:Ultimatum sorteert weinig effect
Lees ook:Gecastreerde varkens blijven voorlopig te koop

10 reacties op “Discounters veren mee

  1. Ruud van Boheemen

    Aldi en lidl,

    Super! dat jullie als eerste supermarkt overstappen en het dierenleed van (onverdoofd) gecastreerde biggen erkennen.
    Ik had geen hoge pet van jullie keten op,omdat jullie geen diervriendelijke (scharrelvlees)of vegetarische producten hebben.
    Dit is een stap in de goede richting.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jetty

    18 Oktober 2008 18:40: Astrid Schepers
    “Hoera, hoera. Eindelijk supermarkten die inzien hoe stom sommige dingen zijn. De hele toestand rondom het castreren van biggen is een van dat soort dingen.”

    We gaan vooruit. Volgende stap: geen vlees meer gebruiken uit de bio-industrie.
    Daarop volgende stap: helemaal geen vlees meer eten, want vleeseten is sowieso stom.
    http://www.partijvoordedieren.nl

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erwin

    Dat de discounters dit gaan doen is denk ik meer gedreven door het feit dat niet castreren goedkoper is. Alleen kunnen ze nu mooie sier maken onder het mom van diervriendelijkheid…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Frank

    Heerlijk weer zo’n verplaatsing van het probleem. Als nu alle supermarkten alleen maar vrouwelijk vlees gaan verkopen, wat zou er dan met de mannetjes gebeuren? Inderdaad hetzelfde als met kleine kuikentjes (haantjes), afgemaakt, hoera voor het dierenwelzijn! Niet castreren is niet goedkoper omdat een gedeelte van het vlees weggegooid moet worden omdat het smaakt zoals de stal ruikt! Geef mij maar een lekker stukje vlees uit de bio industrie gezien het feit dat biologisch meer dan 10 keer schadelijker is voor het milieu. Vlees eten is niet stom maar een recht en bovendien onze natuur, leven en laten leven!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Marcel

    nou, wat een onzin. De volgende keer moeten ze geen persberichten meer maken over dit soort onzin. het trekt hippies en dierenbeulen aan die allebij een eindelooze strijd voeren. het gaat er gewoon over wie het hardste doorzeikt over de wereld en de hippies won again congratz stadse zeikers

      /   Beantwoorden  / 
  6. Thular

    Nou.
    lekker is dat. Voor mij geen biggenvlees meer, dat smaakt nu voor geen meter.

    En wanneer gaat deze blinde mensheid zeiken over het feit dat steeds meer boeren worden verwond door agressieve varkens?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Stefan

    nou, bon apetit dan hé !
    waarschijnlijk is de eetlust je al vergaan als je je karbonaatje staat te bakken want de geur van ongecastreerd berenvlees is echt ongelovelijk smerig !
    Ik hoef dus geen varkensvlees meer van de lidl en de aldi. nou kom ik toch al niet meer bij de aldi, want een half uur bij de kassa wachten en daar ook nog eens geld voor betalen gaat mij te ver.

      /   Beantwoorden  / 
  8. ELLEN

    ALS WE DE DIEREN NOU EERST EENS EEN GOED LEVEN GEVEN VOORDAT WE ZE OPETEN. ONVERDOOFD CASTREREN IS TOCH VRESELIJK!! EN ANDERS EET JE HET TOCH LEKKER NIET, HOEVEN WE OOK NIET ZOVEEL VARKENS TE FOKKEN.

      /   Beantwoorden  / 
  9. JohnyD

    Tja. Who cares. Het gaat ze toch om de kosten uiteindelijk.
    Als ze nu ook nog stoppen (en het er op zetten) met het gebruik van genetisch gemanipuleerde soja uit Argentinie dan eet ik weer vlees.
    Bron: keuringsdienst van waarde(NPS)

      /   Beantwoorden  / 
  10. Marian

    Ik mag toch hopen dat er niet overal ongecastreed beren vlees verkocht gaat worden en als dat wel zo is vermelden op de verpakking,want het merendeel stinkt en is vreselijk van smaak.Niet iedereen schijnt het te ruiken en te proeven maar ik dus wel,
    zelfs in de worst en de jus.Een pan erwtensoep die weggegooid moet worden vanwege berenvlees is niet alleen zonde van het geld en de bereiding maar ook nog eens van het varken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.