Betaal vrijwillig iets meer voor je vlees in de supermarkt

Wil je dierenwelzijn verbeteren? Betaal dan aan de kassa vrijwillig een speciale heffing op je vlees. Dat plan opperde staatssecretaris Verdaas (Economische Zaken) De heffing zal volgens Verdaas een paar eurocent per ons extra kosten.

Kiezen bij de kassa

„De keuze is aan de consument: heeft u een paar cent voor dierenwelzijn over of niet? Degenen die daar niet achter staan, kunnen aan de kassa kenbaar maken dat ze dat liever niet doen. Dan zijn we pas echt fair bezig”, stelt de sociaaldemocraat.Verdaas wil zijn plan binnenkort met de supermarkten bespreken.

VVD niet blij 

Coalitiegenoot VVD vind het onnodig.is „Deze vleestaks suggereert dat het in Nederland niet goed gaat met het dierenwelzijn”, reageert Kamerlid Lodders geïrriteerd. „We lopen juist voorop in Europa. En als je dit alleen in ons land gaat doorvoeren, prijs je jezelf uit de markt. Consumenten zullen dan over de grens hun vlees gaan kopen.”

Albert Jan Maat, voorzitter van land- en tuinbouworganisatie LTO, vraagt zich eveneens af of het plan zal werken. „Dat kun je je afvragen”, zegt hij. Toch wil hij het niet op voorhand afschieten. Verdaas benadrukt dat zijn plannen nog moeten worden uitgewerkt. „Je zult goed moeten kijken hoe je dit op een handige manier doet.”

Bron: Telegraaf

Lees ook:Geen verleidingen meer bij de kassa
Lees ook:Carnivoren richting uitsterven?
Lees ook:Kangoeroevlees mogelijk uit schap AH
Lees ook:C1000 niet wijs door te stunten met prijs
Lees ook:Hoop voor goedkopere bio-producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.