Honden- en kattenvoer bevat te weinig voedingsstoffen

Een hond heeft vlees nodig. Maar uit onderzoek blijkt dat de voedingswaarde en het vleesgehalte van hondenbrokken van bijvoorbeed Pedigree Pal onder de maat is.

Speciaal voor dierendag nam foodwatch een aantal merken onder de loep en de resultaten zijn schokkend. Katten en honden zijn carnivoren, die hun voedingsstoffen voornamelijk uit dierlijke bronnen halen. Toch bestaat diervoeding voor een groot deel uit plantaardige, veelal bewerkte, bestanddelen als granen en mais.

Carnivoren gedwongen tot flexitarier
Het voer voor je huisdier lijkt dus weinig op het oorspronkelijke dieet. Om eventuele negatieve effecten op de spijsvertering te voorkomen wordt vaak bietenpulp aan het voer toegevoegd. Volgens dierenkenners voornamelijk om te voorkomen dat onze huisdieren aan de diarree raken door het slechte voer.

Whiskas
En dan hebben we het dus over grote merken als Pedigree Pal, Whiskas en Royal Canin die zichzelf als expert op het gebied van diervoeding in de markt zetten. Droog hondenvoer bestaat voor ruim 70% uit granen en droog kattenvoer ook voor meer dan 50%.

 

Bron: foodwatch

Lees ook:Pedigree vraagt aandacht voor hond
Lees ook:AH vindt puur&eerlijk niet misleidend
Lees ook:Kindervoeding te vet, te zout en te zoet
Lees ook:E131: slecht voor de gezondheid
Lees ook:Puur & eerlijk van AH onder vuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.