Lokale voeding is leuk, maar moet wel goedkoper

avocadoLokale producten zitten in de lift, heb ik het idee. Ik hoop omdat mensen zich realiseren dat het veel beter voor het milieu is. De producten zijn vaak wel een stuk duurder dan bijvoorbeeld sperziebonen uit Egypte.   

En dat gaat veel mensen dan weer een stapje te ver. Onderzoeksbureau Adsearch vroeg consumenten hoeveel ze zouden willen betalen voor een pakket lokaal geproduceerde levensmiddelen met een waarde van 100 pond. 65 Procent had er minder voor over. Gemiddeld waarde de consumenten de kar met lokale producten op 97 pond. ‘Slechts een kleine groep van van zo’n 10 tot 15 procent is bereid een premium te betalen’, melden de onderzoekers.

De reden dat klanten minder over hebben voor lokale producten is dat zij vinden dat fabrikanten en retailers minder transportkosten hoeven te maken. Ook zijn het vaak verse levensmiddelen die weinig bewerkingen ondergaan, aldus veel respondenten.

Opmerkelijk is dat slechts 9 procent van de ondervraagden vindt dat supermarkten de beste plaats zijn om lokale producten te kopen. Dit staat in schril contrast met de ontwikkelingen bij de Britse supermarktketen Tesco die dubbelcijferige groei meldt in deze categorie. Dit jaar verwacht de marktleider voor zo’n 830 miljoen pond (829,2 miljoen euro) aan lokaal assortiment te verkopen.

Bron: Distrifood

Lees ook:Marqt Haarlemmerstraat 165 in Amsterdam is open
Lees ook:Ruil uw on-echt eten in!
Lees ook:Producten duurder door Verpakkingstax
Lees ook:Unilever komt met milieulogo
Lees ook:Crisis kan groei biologisch niet stoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.