Keuringsdienst scoort in New York

De Keuringsdienst van Waarde is een gewéldig programma omdat het laat zien hoe producten met voeding omgaan en hoe wij consumenten misleid worden door mooie woorden en reclamecampagnes.   

Op het jaarlijkse Food Film Festival in New York is het Nederlandse televisieprogramma  bekroond met de hoofdprijs in de categorie korte film. De bekroonde aflevering gaat over de productie van gepelde mandarijntjes in blik. De prijswinnende uitzending werd in januari van dit jaar uitgezonden en werd door een half miljoen mensen bekeken.

De betreffende aflevering heb ik gezien. Het schijnt dat ze de velletjes van de mandarijnen krijgen door ze in een soort van gootsteenontstopper mengsel te stoppen. Dan ga je toch serieus twijfelen aan de voedingsindustrie. Hoezee voor dit programma.

Bron: Distrifood

Lees ook:C1000 bezig met nieuwe campagne
Lees ook:Pinrecord gebroken
Lees ook:Jumbo zoekt publiciteit op tv
Lees ook:Zuivelsector bang voor Geert Wilders-film Fitna
Lees ook:Sint strooit volop, met mandarijnen…

Eén reactie op “Keuringsdienst scoort in New York

  1. Lia

    Blergh, dat wist ik niet! Nu koop ik fruit sowieso altijd gewoon vers (en daar zal ook vast wel het een en ander aan bestrijdingsmiddelen opzitten), maar gootsteenontstopper klinkt niet zo fris. Sommige dingen kun je als consument misschien ook maar gewoon beter niet weten, denk ik.

    Vond het de keren dat ik het had gezien wel een leuk programma.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.