Zuivelsector bang voor Geert Wilders-film Fitna

Zelfs zuivelbedrijven zijn druk met de Geert Wilders-film Fitna. De film, die één dezer dagen uit zal komen, kan volgens Friesland Foods namelijk opstand veroorzaken in Islamitische landen zoals Saudi-Arabië waar Friesland Foods actief is.

Nederlandse bedrijven zouden weleens de dupe van de film kunnen worden in landen die de Islam aanhangen. Friesland Foods houdt rekening met opstanden in onder andere Maleisië en Indonesië en heeft daarom al een handboek klaarliggen om dit te kunnen overleven. 

De naam van de film, Fitna, die door het Tweede Kamerlid gemaakt is, kan meerdere dingen betekenen, waarvan onder andere het woordje beproeving. Wilders ziet de Islam als een beproeving voor westerse democratieën. Hij wil met de film aantonen dat de Islam een groot gevaar is en vergelijkt het geloof met het nazisme en communisme uit het verleden.

Het bestuur van Friesland Foods zegt geen extra beveiliging te hebben ingeschakeld rondom de fabrieken in de Islamitische landen, maar houdt wel rekening met grote financiële verliezen door de film. 

Bron: Distrifood 

Lees ook:Frische vlag en Campina gaan samen
Lees ook:Goudse kaas wint Gouden medaille op World Championship Cheese
Lees ook:Melk en kaas steeds duurder
Lees ook:Heerlijk Halal
Lees ook:AH, Etos en Gall & Gall grens over

3 reacties op “Zuivelsector bang voor Geert Wilders-film Fitna

  1. gaat je niks aan

    JULLIE MOGEN ZEGGEN WAT JULLIE WILLEN MAAR JE BEREIKT ER TOG NIKS MEE EN UITEINDELIJK GAAN JULLIE VOOR ALLAH (S.W.T) MOETEN STAAN EN DAN ZULLEN WE ZIEN WIE ER GAAT WINNEN
    duS WILDERS DOET ONS NIETS MET ZE NEPPE GEBLONDEERDE HAAR
    HE DOMBLONDJE DOE EERST WAT AAN JE *** KAPSEL EN DAARNA MAG JE PAS OVER ONS GELOOF BEGINNEN TE BLAFFEN VARKENSNEUS!!!!!!! HAHAHAAH WIJ LEIDEN GEEN PIJN WANT ALLAH (S.W.T) ZAL ER ALTIJD VOOR ONS ZIJN EN ZAL ZIJN BOEK DE QORAAN BESCHERMEN

    LANG LEVEN DE ISLAM !!!!!!!

    PSS DOE WAT AAN JE VARKENS KOP

    LOZER

      /   Beantwoorden  / 
  2. Willemijn

    Jammer zo`n reactie van de vorige schrijver
    Als je nu toch wil schelden moet je wel op de hoogte zijn van de film die niemand nog gezien heeft .Jammer dat iedereen een mening heeft van iets wat onbekend is
    Jou gescheld zegt niets over islam maar alles over je zelf .Trouwens Wilders zijn haar kleur is van hem zelf dus spreek geen onwaarheden dat doet Wilders ook niet.
    Mocht je echt de QORAAN kennen zou je niet zo reageren jammer geeft gelijk je nivo weer(laag)denk ik .Ik wens je veel sterkte om in onvrede te leven.

      /   Beantwoorden  / 
  3. kamran

    meneer wilders komt gewoon aandacht tekort. met deze film beschadigt hij de maatschappij en de nederlanders zowel in nl als in het buitenland. waarom moet je dat doen?,vraag ik me af. straks kunnen nederlanders niet meer veilig op vakantie naar islamitische landen terwijl ze normaal gesproken meer dan welkom zijn overal. denk aan al die nederlandse bedrijven in islamitische landen en bedrijven die vanuit nl naar islamitische landen exporteren. volgens mij boeit het hem helemaal niet wat de gevolgen van die film zijn. hij wil hiermee beroemd worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.