Plofkip uit supermarkt Deen

Deen supermarkten stappen over op kippenvlees met één ster van het Beter Leven keurmerk van de Nederlandse Dierenbescherming.  Misschien hebben de acties tegen de plofkip hier iets mee te maken?

Deen is daarmee de eerste supermarkt die geen plofkip meer verkoopt, althans, als ales goed gaat tegen het eind van het jaar.“We hebben een naam hoog te houden op het gebied van kwaliteit en dat geldt zeker voor ons vleesassortiment’’, aldus de directie van Deen.

Plofkip
Lijkt mij een goed plan. Van alle dieren die in Nederland voor vlees worden gehouden, scoort het vleeskuiken het slechtst op dierenwelzijn. Deze zogenaamde ‘plofkip’ is ontstaan door jarenlang doorfokken op steeds goedkoper vlees. In 6 weken tijd wordt een kuikentje van 50 gram afgemest tot vleeshomp van ruim 2,2 kilo.

Guido Weijers
Ongetwjfeld heeft de campagne van Wakker Dier hier zijn steentje aan bijgedragen. Met tv-persoonlijkheden als cabaretier Guido Weijers en BNN-presentatrice Nicolette Kluiver timmeren ze behoorlijk aan de weg. Ze vragen supermarkten in hun campagnes om een  kip met 1 Beter Leven ster aan te bieden. Die is maar een paar dubbeltjes duuurder. Het is geen‘plofkip’, maar een kip die langzamer groeit. In de stal heeft ze meer ruimte en er is een overdekte uitloop naar buiten. Voetzweren en borstpukkels komen nauwelijks voor, en antibiotica wordt alleen bij ziekte gebruikt.

Lees ook:AH meest duurzame supermarkt
Lees ook:AH verkoopt ‘rood’ kalfsvlees
Lees ook:Antibiotica-resistente bacterie ook in biologisch vlees
Lees ook:Supermarkten en pluimveesector praten over plofkip
Lees ook:11 producten van Deen niet geschikt voor consumptie

0 reacties op “Plofkip uit supermarkt Deen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.