Zorg om vlees neemt eetlust niet weg

Vandaag is het zover: het is Kerst! En bij kerst hoort traditioneel een goed stuk (liefst luxe) vlees. Eigenlijk zouden we minder vlees moeten eten, maar vooralsnog hoort vlees er gewoon bij.   steak 

Nederlanders nemen met de feestdagen in zicht moeilijk afstand van een stukje vlees op hun bord, maar ‘goede voornemens’ zijn er wel. Dit blijkt uit een enquête in opdracht van WSPA, een organisatie die het welzijn van dieren wil verbeteren.

WSPA legde vorige maand de respondenten de mogelijke schadelijke gevolgen voor van het eten van vlees, zuivel en eieren, zoals ontbossing, epidemieën, broeikasgassen, waterschaarste en dierenleed.

Mensen gaven aan zich grote zorgen te maken, maar dat neemt niet weg dat 44 procent van de huishoudens minstens één keer per dag vlees eet en bij jongeren tot 25 jaar is dat zelfs 55 procent. Slechts 5 procent van de Nederlanders eet helemaal geen vlees of minder dan één keer per week.

Van de 1881 huishoudens die de vragenlijst invulden geeft 31 procent aan dat ze dit jaar minder vlees zijn gaan eten en 20 procent is van plan dat komend jaar te gaan doen. Slechts 0,3 procent wil helemaal stoppen met het eten van vlees. Alle beetjes helpen, denk ik dan.

Bron: Distrifood

Lees ook:Derde generatie vleesvervanger in opkomst
Lees ook:Kerstbestelling laat op zich wachten
Lees ook:We betalen meer voor minder vlees
Lees ook:Koopkracht onder druk in 2010
Lees ook:Kerstman rendabeler dan Sint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.