Je mobiel als pinpas bij C1000

Het gaat de hedendaagse bejaarde misschien wat de pet te boven, maar voor wie er heil in ziet: bij C1000 in Molenaarsgraaf (Zuid-Holland) kun je de boodschappen betalen met je mobiel. Het is nog wel een proef, dus juich niet te vroeg. Het initiatief komt van RFID Platform Nederland, Schuitema, Rabobank en KPN, die graag willen testen of de klant het handig vindt om op deze mobiele manier de etenswaren af te rekenen. In augustus begon de proef en in februari zal het feest voorlopig voorbij zijn.

Hoe werkt het, zul je denken. Nee, je hoeft niet te bellen met de kassa terwijl je nog bij de groente-afdeling staat, en het heeft ook niks met bluetooth te maken. Nee je hangt gewoon je mobieltje boven het pinapparaat bij de kassa en toetst je pincode in op het pinapparaat. De telefoon die je hiervoor nodig hebt, bevat speciale NFC-technologie, waardoor er contact gelegd kan worden met je bankrekening. Het zijn een soort radiogolven die informatie kunnen verwerken.

Er doen nu 100 klanten mee, en de meesten betalen alleen nog maar met de mobieltjes die ze gekregen hebben van het onderzoek. Op een normale gsm zit de NFC-technologie nog niet, maar als het concept wordt voortgezet gaat dit wel de toekomst worden.

Bron: Reformatorisch Dagblad, zie link:

http://www.refdag.nl/artikel/1322035/C1000-klant+enthousiast+over+betalen+met+mobiel.html 

Lees ook:Klaar met mobiel bellen
Lees ook:Hoeveel wil je voor kip betalen?
Lees ook:Deen gaat strijd aan met overvallen
Lees ook:It’s the Food, Stupid!
Lees ook:‘Calorieën in fastfood tonen bij kassa’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.