Asscher wil foute champignons uit supermarkten

Verkoopt de AH nou wel of niet de foute champignons geplukt door arme Oostblokkers, die volgens de Keuringsdienst behandeld worden als slaven?

Het programma Keuringsdienst van Waarde kwam enkele weken geleden met hot news. In ons eigen Limburg gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. De verslaggever zette zijn Limburgse roots in door in het dialect te brabbelen om zo de angstige, maar wel bonafide champignonkweekster aan de praat te krijgen over malafide kwekers.

Jumbo en AH zouden deze slavenchampignons verkopen. Beide supermarkten ontkennen overigens. Jumbo en AH hebben meer dan de helft van het marktaandeel in supermarktland, en ik ben dol op de AH, ik ben er mee opgegroeid, ik houd van de musac en de AH is vertrouwd. Maar als je de zaak rationeel bekijkt, is het kwaad kersen eten met deze supermarkten. De eenzijdige korting die zij eerder eisten van hun leveranciers is daar een goed voorbeeld van. Hoe zit het daar trouwens mee? Het lijkt erop alsof de leveranciers hebben toegegeven, en met stille trom de aftocht hebben geblazen.

In ieder geval laat minister Asscher het er voorlopig niet bij zitten. Hij gaat binnenkort in gesprek met in ieder geval AH en Jumbo alsook het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Lees ook:Protest varkensboeren tegen kortingseisen Jumbo
Lees ook:AH en Jumbo zetten boeren op een vuile manier onder druk
Lees ook:Supermarkten en pluimveesector praten over plofkip
Lees ook:Biologisch of niet biologisch, is dat de vraag?
Lees ook:Supermarkt én restaurant, de nieuwe Foodmarkt van Jumbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.