Nieuwe smaak Ben & Jerry’s

De nieuwe Ben & Jerry’s ijssmaak Cow Power is een ode aan de koe. Dit roomijs met stukken chocoladekoek, choco koetjes en een swirl van choco fudge is te koop bij AH.

Met Cow Power willen Ben & Jerry’s de aandacht op de koe vestigen. Zij werken met blije koeien door hun Caring Dairy project. ”In 2003 zijn we in Nederland gestart met dit duurzame zuivelprogramma, waarmee we extra goed voor onze koeien, boeren en het milieu zorgen.”

Koeienwelzijn
Maar volgens de ijsmakers schort er nogal wat aan het koeien welzijn in Europa. Voor melkkoeien bestaat vreemd genoeg geen Europese wetgeving, zodat de huisvesting vaak niet op orde is en ook steeds meer koeien het hele jaar binnen worden gehouden.

Happycows
”Daar worden de koeien en wij dus niet vrolijk van. Daarom vat Ben & Jerry’s de koe bij de horens en steunt het initiatief dat nieuwe regels wil bewerkstelligen voor het welzijn van dieren via www.happycows.eu. Hier kunnen Ben & Jerry’s fans stemmen voor betere Europese regelgeving die echt een verschil maakt! En dan geniet je toch nóg meer van dit (h)eerlijke ijs vol choco genot.” Aldus Ben & Jerrys.

Bron: schappennieuws

 

Lees ook:Jammie: ijs van moedermelk
Lees ook:Groen licht verkoop Yogho! Yogho!
Lees ook:‘Reclame over kalfsvlees is misleidend’
Lees ook:Geitjes in de wei op verpakking misleidend
Lees ook:Frische vlag en Campina gaan samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.