Supermarkt Secrets onderzoekt supermarktwereld

Hoe en wat we eten is radicaal veranderd in de afgelopen decennia met de alles verterende opkomst van de supermarkt. Maar welke prijs betalen we voor het gehomogeniseerde, goedkope en gemakkelijke voedsel waar supermarkten gespecialiseerd in zijn?

In een twee-delige docuserie onderzoekt journaliste Jane Moore welke invloed  supermarkten hebben op het voedsel dat we eten. Vaak is supermarktvoedsel niet wat we denken dat het is. Denk aan vage ingrediënten waar we niet precies van weten wat voor effect ze hebben op ons welzijn.

Supermarket Secrets onderzoekt of het voedsel in de supermarkt echt zo goed is als het eruit ziet.  En wat gebeurt er achter de schermen tijdens de productie van ons supermarktvoedsel? Kijk en huiver!

Het eerste deel behandelt de bio-industrie, kippen, en de algemene kwaliteit van het supermarktvoedsel.

Het tweede deel gaat over koeienmelk, voedselnormen, etensresten, pesticiden, voedselglobalisering en verlies van kwaliteit van onze producten.

Lees ook:Minister wil jeugd bewuster maken
Lees ook:Colofon
Lees ook:We kiezen steeds vaker voor biologisch en duurzaam
Lees ook:RTL tv-show over celebrities en bio-food
Lees ook:Plus scoort goed met 1,71 miljard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.