Kijk uit met kalkoen

Het broertje van de kip is gevaarlijker dan je denkt. Van alle kalkoenen in de Europese Unie is namelijk bijna een derde deel besmet met salmonella.

Dit blijkt uit onderzoek van het EU-agentschap voor veilig voedsel in Parma. 

Gelukkig is het deel dat in Nederland rondslingert nog redelijk te vertrouwen. Bij Nederlandse boerderijen bleek slechts 14 procent van de kalkoen besmet.

Wil je echt zeker van je zaak zijn, dan moet je de kalkoen in Zweden, Finland of Bulgarije weten te bemachtigen. In deze landen is gek genoeg geen enkel geval van salmonella geconstateerd. In tegenstelling tot Hongarije, waar vrijwel alle kalkoentjes ziek zijn (78 procent)

Veel of niet, er moet wel wat veranderen. De Europese Commissie gaat daarom hogere doelen stellen om de salmonella in het vervolg zo veel mogelijk in te beperken.

Bron: Distrifood 

 

Lees ook:Gerookte zalm met salmonellabesmetting niet eten
Lees ook:Antibiotica-resistente bacterie ook in biologisch vlees
Lees ook:Bijna alle supermarkten verkopen dezelfde zalm
Lees ook:Steeds meer varkens dagen onderweg voor slacht
Lees ook:Aldi wint ruzie over bio-logo Europese Unie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.