Biologisch is niet altijd wat het lijkt

Denk jij gerustgesteld dat biologische appeltje in je lunchpauze te eten, blijkt er ineens een addertje onder het gras te zitten. Biologische producten zijn soms niet wat ze zouden moeten zijn: biologisch. Dit blijkt uit onderzoek van het Skal, de toezichthouder van de biologische sector in Nederland.

In 2007 meldde het Skal 300 ernstige afwijkingen in de branche, zoals bijvoorbeeld een fruitteeltbedrijf dat 'biologische' appels verkocht waar in werkelijkheid bestrijdingsmiddel op was gespoten. Deze verdoezelaar werd dan ook ontzien van een certificaat, samen met nog vijf andere geniepige, zogenaamd biologische bedrijven.

Om dit groeiende probleem op te lossen, het aantal incidenten in 2007 was namelijk bijna het dubbele van het jaar daarvoor, gaat Skal scherper controleren.

De biologische sector groeit met de dag, dus het kan voor de bedrijven steeds makkelijker worden om in de grote massa ergens te sjoemelen. at moet de kop in worden gedrukt, met biologisch valt namelijk niet te spotten.  

Bron: Distrifood

Lees ook:Wat houdt biologisch eigenlijk in?
Lees ook:Bio-big sterft sneller
Lees ook:Verkoop bio groeit
Lees ook:Coop verkoopt 55% meer biologisch
Lees ook:Crisis kan groei biologisch niet stoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.