Bio-mossel is verkooptruc volgens Zeeuwen

Carrefour gaat bio-mosselen verkopen. ‘’Wat een onzin!’’, zeggen de Zeeuwen, mosselen zijn sowieso bio. De ‘Premium Bio Mosselen’ uit Ierland kregen als eerste en enige in de wereld het bio-label toegekend.

Ecologische kweek

Het Nederlandse bedrijf dat de bio-mosselen aan Carrefour levert, Krijn Verwijs, zegt op zijn beurt de Zeeuwse mosselen niet te willen afschilderen als minderwaardig. “Waarom zouden we dat doen? We verkopen ze immers ook. We willen alleen de ecologische kweekmethode van deze mosselen benadrukken, die toch verschilt van die van de Zeeuwse mosselen.”

Kristalheldere wateren
De bio-mosselen worden volgens Carrefour en Krijn Verwijs gekweekt “met het grootste respect voor de natuur, in de kristalheldere wateren langs de Ierse kust”.

Ecologische schepen
Daarbij zou het natuurlijke evenwicht nooit verstoord worden. Zo gebruiken de Ierse mosselboeren niet-vervuilende schepen, die in natuurkleuren geschilderd zijn ..zodat ze de dieren niet verstoren, en die tegen een constante, zuinige snelheid varen.

Eco-dekschrob
Verder gebruiken ze ecologische producten voor de reiniging van hun dek, wordt de afvalverwerking streng gecontroleerd en werken ze met milieuvriendelijke verpakkingen. “Dergelijke inspanningen maken hun mosselen net iets meer bio dan anderen.”

Biolabel is verkooptruc
De Zeeuwse mosselboeren zijn niet overtuigd. “Die Ieren kweken op dezelfde manier en gebruiken dezelfde boten en hetzelfde verpakkingsmateriaal als wij. Vorig jaar kregen wij zelfs nog het internationale MSC-kenmerk voor duurzame visserij toegekend. Toch het beste bewijs dat wij milieuvriendelijk tewerk aan? Dat bio-label is gewoon een verkooptruc. Een die ons in een slecht daglicht stelt.”

Bron: Visserijnieuws

Lees ook:Carrefour stelt strengere eisen dierenwelzijn
Lees ook:Hitlerwijn uit de schappen
Lees ook:Binnenkort cider in plaats van bier
Lees ook:Delhaize spaart het milieu
Lees ook:Carrefour ontdekt de vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.