Is groente en fruit nou wel of niet schoner geworden?

In de landbouw worden nu eenmaal veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Het is altijd de vraag in hoeverre wij die middelen nog binnenkrijgen op het moment dat we een appeltje eten. Uiteraard zijn er regels voor en worden deze streng gecontroleerd, maar toch ligt er nog behoorlijk wat vervuilde groenten en fruit in de schappen.

Milieudefensie en Natuur en Milieu hebben wat gegevens verzameld over restanten van landbouwgif op groente en fruit in 2006 en 2007. Het bleek dat de hoeveelheid die achterbleef in 2007 hoger lag dan in 2006, terwijl ik eigenlijk een dalende lijn zou verwachten. Hierbij scoorde AH en Plus het slechtst. Lidl en Super de boer deden het veel beter. Toch zegt dit niet dat we ons zorgen moeten maken.

Zo benadrukt het CBL dat groente en fruit dat bij ons in de supermarkten te koop is ruimschoots valt binnen de wettelijke eisen wat betreft achtergebleven bestrijdingsmiddelen.

Ook de Voedsel en Waren Autoriteit contstateerde een daling in 2007 ten opzichte van 2006. Al vindt ik een percentage van 63% nog altijd behoorlijk hoog.

Bron: Distrifood

Lees ook:Dirk en C1000 vervuilen groente en fruit
Lees ook:Consument wantrouwt groente en fruit
Lees ook:Bestrijdingsmiddelen zijn gezond
Lees ook:Heerlijk, die bestrijdingsmiddelen
Lees ook:Grote flatscreens bij de groenteboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.