Pas op: giftig kruid in Jacob Hooy thee!

Pas op voor de theesoorten ‘Heemstwortel’, ‘Galreinigende kruiden’ en ‘Luchtwegen kruiden’ van de kruidenthee van Jacob Hooy. De thee is waarschijnlijk verontreinigd met wolfskers, een kruid dat gevaarlijk is voor de volksgezondheid.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het bedrijf Jacob Hooy roepen consumenten daarom op de thee niet meer te drinken. 

Het gaat om het kruid ‘heemstwortel’ van Jacob Hooy. Dit is een kruid waar thee van gemaakt kan worden. Het kruid is los verkocht en is verwerkt in de mengsels ‘Galreinigende kruiden’ en ‘Luchtwegen kruiden’. Het kruid is verkocht bij onder andere de Erica kruiderijen, Jacob Hooy Amsterdam, van der Pigge Haarlem, Droom van Utrecht, de Pil Rotterdam en Potgens in Kerkrade. De winkels hebben de kruiden uit de schappen gehaald en zullen hun klanten oproepen de thee niet meer te gebruiken. Het bedrijf Jacob Hooy heeft ook een publiekswaarschuwing geplaatst in de landelijke dagbladen.

Klanten die hun geld terug willen kunnen het product terugbrengen naar de winkel waar zij het hebben gekocht. Voor meer informatie kunnen klanten en verkopers van de thee contact opnemen met het bedrijf Jacob Hooy.

Het is nog niet bekend hoe de wolfkers in de kruidenthee terechtgekomen kan zijn. De kruidenthee is geleverd door een leverancier uit Duitsland die de kruidenthee uit Bulgarije heeft geïmporteerd.

Artsen met vragen over de behandeling van personen die deze thee gedronken hebben kunnen 24 uur per dag contact opnemen met het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum van het UMC Utrecht via 030 – 274 8888 (dit nummer is uitsluitend voor professionele hulpverleners).

bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Lees ook:AH aardappelkroketjes uit de markt
Lees ook:Drink thee tegen dichtslibben
Lees ook:Veiligheidswaarschuwing Keiemse Kaas
Lees ook:Aluminiumfolie in de magnetron slecht idee
Lees ook:Coca-Cola gaat thee drinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.