Marqt groot succes: van 5 naar 25 vestigingen

Marqt, de trendy en peperdure biosupermarkt loopt blijkbaar als een trein. De supermarkt wil de komende jaren van 5 naar 25 vestigingen uitbreiden in de Randstad.

Ook de Rotterdammers kunnen nu genieten van de Rolls Royce onder de supermarkten, want Marqt opende daar onlangs zijn 5e vestiging. En de 6e, ook in Rotterdam, wordt ook binnenkort geopend.  Ik kom er zelf ook wel eens om het Marqt-gevoel op te snuiven, om dan vervolgens gewoon bij AH de giftige, maar goedkopere groenten et cetera in te slaan.

Marqt werkt zoveel mogelijk samen met boeren uit de buurt. ,,Maar dat lukt niet in alle gevallen. Zo komen asperges ook uit Limburg. Producten zijn voornamelijk biologisch geproduceerd maar vallen in ieder geval onder het keurmerk van Milieukeur”, zegt oprichter Quirijn Bolle.

Blijkbaar is door hun eigen logistiek ‘’het prijsverschil van de producten uit de gangbare landbouw minder groot.’’ En: ,,Biologisch en duurzaam eten is dan ook voor steeds meer mensen bereikbaar.” Tja, ik weet het niet, je moet wel wat dieper in de buidel tasten.. Hoe het ook zei, wekelijks doen 25.000 mensen hun boodschapjes bij Marqt.

Bron: Frieschdagbad

 

Lees ook:Bonduelle haalt misleidend keurmerk weg
Lees ook:Marqt looft prijs uit voor geveldesign
Lees ook:Biologisch of niet biologisch, is dat de vraag?
Lees ook:Marqt Haarlemmerstraat 165 in Amsterdam is open
Lees ook:We kiezen steeds vaker voor biologisch en duurzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.