AH mikpunt van Palestina Komitee

Ik wist niet dat het bestond, maar er is blijkbaar een pro-Palestijnse groep die zich inzet tegen het Israëlische beleid ten aanzien van de Palestijnen en tegen de oorlogsmisdaden die Israël volgens een recent VN-rapport heeft gepleegd in de Gazastrook.    ah2 

Komende donderdag en vrijdag roept de pro-Palestijnse groep in onder meer de vier grote steden het winkelend publiek op geen Israëlische waren te kopen. Ze doen dit onder het motto ‘Koop geen Israëlische apartheid’. Albert Heijn is niet op de hoogte gesteld van de actie, aldus een woordvoerder van de marktleider.

Het NPK heeft wel eerder aan AH laten weten ‘geen voorstander te zijn van de verkoop van producten als Israëlisch, terwijl ze uit bezette gebieden komen’. Albert Heijn laat in dit geval de keuze aan zijn klanten. ‘En wij houden ons aan wet- en regelgeving. Als de overheid zou beslissen dat we bepaalde goederen niet mogen verkopen, dan doen we dat niet.’ Albert Heijn verkoopt vooral seizoensproducten uit Israël, zoals citrusvruchten.

Bron: Distrifood

Lees ook:Bierreclame moet aan banden
Lees ook:AH en Jumbo zetten boeren op een vuile manier onder druk
Lees ook:AH to go weert Marokkanen
Lees ook:Kaal winkelen bij AH Groningen
Lees ook:Verschuiving in marktaandeel bij supermarkten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.