Flessen uit water verboden in Australië

In warme landen is water hard nodig om een beetje af te koelen. Het lijkt me dat een land als Australië dat weet en er rekening mee houdt.  Het Australische dorp Bundanoon gaat de verkoop van water in flessen echter verbieden. Het is voor zover bekend de eerste plaats ter wereld die deze stap zet.

Door deze maatregel worden bijvoorbeeld flesjes Perrier of mineraalwater uit Bundanoon zelf verbannen uit het dorp. Volgens de initiatiefnemers van de stichting Do Something wil men op deze manier het milieu helpen. Ook de bewoners van Bundanoon staan achter het initiatief.

Bundanoon beschikt over een ondergronds waterreservoir. Het verbod is een reactie op de recent aangekondigde plannen van een drankonderneming. Die wilde het water van Bundanoon aanboren en naar Sydney brengen om het daar in plastic flessen te bottelen. Het zou dan in vrachtauto’s naar Bundanoon worden gereden om er als mineraalwater te worden verkocht. Als je het zo zegt, kan ik er wel inkomen. Dergelijke flessen zijn in dit geval helemaal niet nodig.

Bron: Distrifood

Lees ook:Kweekzalm zit wilde zalm in de weg
Lees ook:Icelandic Glacial ‘Best Water of 2007′
Lees ook:Nieuw in Belgie: witlofoorlog
Lees ook:Belgen komen geld halen in Nederland
Lees ook:Aanbiedingen 28 januari – 2 februari 2008

Eén reactie op “Flessen uit water verboden in Australië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.