R.I.P. gloeilamp

Ik weet niet of u heeft stilgestaan bij het moment dat Nederland massaal overging naar digitale televisie. Geen idee meer wanneer het precies was, maar ik herinner me wel dat ik de laatste analoge beelden heel bewust in me heb opgenomen. Gewoon, omdat het even voelde als een tijdperk dat ten einde kwam. Vandaag is de gloeilamp aan de beurt.

Het duurt natuurlijk nog even maar de gloeilamp verdwijnt uit de EU. Eind 2012 is er nergens meer een gloeilamp te koop. Waarschijnlijk wordt de verkoop vanaf 2009 stapsgewijs verboden. Volgens de plannen mogen eerst de 100 Watt gloeilampen niet meer verkocht worden. Vervolgens wordt de verkoop van minder sterke gloeilampen verboden.
 
Door over te schakelen op spaarlampen bespaart een gemiddeld gezin, rekening houdend met de hogere aanschafprijs van spaarlampen, 25 tot 50 euro op de energierekening. Voor heel Europa is dat 5 tot 10 miljard euro per jaar. Een behoorlijk bedrag natuurlijk. Ik hoorde laatst echter dat spaarlampen ook niet zo milieuvriendelijk zijn. Nu ben ik geen expert op dat gebied, dus ik hoop dat hier niks van klopt. De gloeilamp heeft zijn tijd in ieder geval gehad. Op naar de spaarlampen dan maar…

Bron: Distrifood

Lees ook:SdB maakt werk van spaarlampen
Lees ook:Sonja Bakker op retour
Lees ook:Schandaal rond Ben & Jerry’s
Lees ook:Verboden gentech-lijnzaad in brood
Lees ook:Verkeerde berekening rond omzet Dirk

Eén reactie op “R.I.P. gloeilamp

  1. B.H.Overheul

    jammer

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.