Douwe Egberts wil koffiecafé’s

In de VS is Starbucks niet weg te denken uit het straatbeeld. Ook in NL begint de koffieliefde steeds grotere proporties aan te nemen. Starbucks en andere vergelijkbare winkels zijn in opkomst. Douwe Egberts heeft dit nu ook in de gaten.

Het bedrijf wil de komende jaren an ook ongeveer 100 winkels/koffiehuizen openen, liefst in elke winkelstad in Nederland. Afgelopen zaterdag opende de koffie- en theemaker de twaalfde vestiging in Haarlem.

Directeur retail Piet Hein Merckens wil inspelen op de groeiende behoefte om buitenshuis kundig gezette koffie te kunnen drinken. Naast de zogenoemde Koffie & Kado winkels komen er ook meer koffiecafés op stations. Daar zijn er nu twee van, te vinden in Assen en Amsterdam-Bijlmer.

Toevallig viel me dit gisteren op toen ik op station Bijlmer was. Het zag eruit als een gelikt zaakje; zeker leuk om een drankje te doen. Nadeel vind ik dat de omgeving van stations zelden uitnodigd tot gezelligheid. Ik ben dan ook benieuwd hoe het zal lopen met het koffiecafé in de stations.

Lees ook:Starbucks opent nieuw filiaal
Lees ook:McDonalds gaat de strijd Starbucks
Lees ook:Starbucks is niet christelijk genoeg
Lees ook:Drink een eerlijk bakkie op het station
Lees ook:Chinees in de ban van koffie

Eén reactie op “Douwe Egberts wil koffiecafé’s

  1. Onno

    Ben er ook niet stuk van, die DE-winkels. Op zich leuke stores, maar gaan ze nog wat doen aan die koffie? Die smaakt namelijk al sinds de ‘Senseo-revolutie’ hetzelfde, niet zo best dus. Starbucks gaat ook niet echt hard heb ik t idee en de Coffee Company is lekker maar zooooooo overpriced…

    Heb sinds kort een Nescafé apparaat in mijn keuken, de ‘Dolce Gusto’, en daar maak ik echt alles mee: espresso, lungo, maar ook chocomel en latte. Ideaal! Ik blijf dus nog ff lekker Hollands thuis koffiedrinken…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.