Aldi zit AH in de weg

In Rotterdam moet een nieuw winkelcomplex komen met een park op het dak, genaamd Dakpark. Er was ruimte vrijgemaakt voor een megasupermarkt van zo'n 3000 vierkante meter, maar dat lijkt voorlopig niet door te gaan.

Volgens Aldi was er oorspronkelijk ruimte voor 1 supermarkt met maximaal 1000 vierkante meter verkoopoppervlak: ideaal voor een Aldi filiaal. Dit mocht bovendien geen nieuwe vestiging zijn omdat de buurt volgens de gemeente 'overbewinkeld' is. Opeens bleek er toen voldoende plaats gemaakt te zijn voor een AH XL, Etos én bijbehorende Gall & Gall.

Aldi is dan ook van mening dat de gemeente zich heeft laten inpalmen door de ontwikkelaar. Verplaatsen van een bestaande supermarkt levert namelijk minder geld op dan de komst van een nieuwe AH XL.

Door het bezwaar dat is ingediend tegen de komst van de grootgrutter loopt het project een onbekende hoeveelheid vertraging op. Gelukkig hebben de bewoners volgens de gemeente dus genoeg keus wat betreft het winkelaanbod om zich daar druk over te maken.

Bron: Distrifood

Lees ook:Middelgrote supermarkt in het rood
Lees ook:AH voelt zich benadeeld
Lees ook:Gall & Gall maakt werk van hitserie
Lees ook:Buurtclubs furieus op Plus en AH
Lees ook:Apeldoorn blokkeert zondagsopening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.