Mineraalwater steeds populairder dan blikje cola

Jaja, we leren het wel: wij Nederlanders hebben steeds betere gewoontes. Ons drinkgedrag is stukken gezonder geworden. We kopen namelijk steeds meer flesjes bronwater dan zoete frisdrankjes.

Jezelf volgooien met calorieen is dan ook mateloos ouderwets. Nee, doe ons tegenwoordig maar een mooi strak, stralend huidje dankzij de liters mineraalwater die ons zo zuiver maken van binnen.

In 2006 slokten we nog 98 liter frisdrank naar binnnen, tegenover 95 liter in 2007. Het totaal aan frisdrank dat we in 2007 consumeerden komt uit op een luttele 1,56 miljard liter.

Aan pakken water ging er 358 miljoen liter doorheen, een stuk minder dus maar toch ook een aardige hoeveelheid. Per persoon kwam het uit op gemiddeld 22 liter bronwater per jaar, voorheen was dit nog 17 liter. 

De Nederlandse Frisdranken Industrie bracht deze gegevens naar voren uit voorlopige jaarcijfers van 2007. Ook bij de frisdrankbranche borrelt de vraag op: waarom drinken we de zoete prikdrankjes minder vaak? 

De cola en sinasfabrikanten verdenken de slechte zomer van 2007 als boosdoener van de cijfers, in combinatie met het feit dat frisdranken niet meer nieuw zijn en de consumptie dus niet meer zo hard zal groeien.

Leuk weetje: de Belgen doen het stukken beter met het drinken van bronwater, die gooien namelijk 100 liter per jaar naar binnen. 

Bron: EVMI

Lees ook:Niks geen bronwater: drink kraanwater
Lees ook:Melk en kaas steeds duurder
Lees ook:Frisdrank maakt mannen ziek
Lees ook:Pepsi lanceert witte frisdrank
Lees ook:Geen vettax maar zoettax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.