Weg met de Breezer

breezerWeg weg weg met die chemische Breezers. De mininsters in ons kabinet willen Breezers weg hebben uit de supermarkt. Het beschadigt de jonge hersentjes van tieners dus dat is slecht. Ze gaan hier vrijdag over onderhandelen in de ministerraad, zo meldt Distrifood deze week.

Omdat de supermarkten hier natuurlijk fel tegen zijn, die jonge kopers zijn immers een goeie inkomstenbron voor ze, hebben ze een alternatief plan bedacht. Het zogeheten ‘alcoholdiploma', speciaal voor cassières van supermarkten. Cassières weten dan beter aan wie ze wel en niet de alcohol kunnen verkopen.

Want vooral de koop van alcohol door jongeren onder de zestien is het probleem. De fabrikanten, supermarkten en horeca-ondernemers willen daarnaast ook een accijnsverhoging op alcoholische dranken. Want dan kan er met het opgebrachte geld gewerkt worden aan campagnes voor het tegengaan van drankmisbruik onder de jonge blommen.

Voor wie niet wil luisteren, gaat de overheid harder optreden. Althans, zo zien de ondernemers het graag. Jongeren die alcohol drinken onder de zestien jaar en degenen die met vrienden in een schuur zitten te zuipen, zullen gestraft worden.

Het klinkt allemaal behoorlijk streng. Maar het is natuurlijk voor hun eigen bestwil. De overheid voelt zich blijkbaar steeds verantwoordelijker voor het welzijn van ons burgers. Een echte verzorgingsstaat zoals we dat noemen.

Lees ook:Cassières moeten diploma halen
Lees ook:Politie wil speciale barcodes op alcohol
Lees ook:Ruzie over effect alcoholreclame
Lees ook:Geen vettax maar zoettax
Lees ook:Rekenhulp voor caissières over drank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.