Hamsteren!

Tijd om je kelder vol te laden met de wintervoorraad, want er gaan geruchten dat de prijzen in de supermarkt wel eens flink konden gaan stijgen. Dit blijde nieuws is afkomstig van De Volkskrant van vandaag.

Er is eigenlijk niets nieuws onder de zon, want wat we al een tijdje wisten, was dat de prijzen van een aantal voedingsstoffen zoals graan en zuivel gestegen zijn. Dit komt door het gebrek aan graan vanwege de slechte oogst, en de grote vraag naar zuivel in het Midden-Oosten. Daar merkten we tot nu toe weinig van, maar de komende tijd gaat er onderhandeld worden tussen grote supermarktbedrijven, en zou dit dus negatief kunnen uitpakken voor de consument.

Maar wees niet meteen getreurd. Albert Heijn heeft ons deze week al een hart onder de riem gestoken, dat zijn assortiment voorlopig niet duurder zal worden. Dick Boer (ja daar is hij weer) meldde dit dinsdag bij de opening van het vernieuwde distributiecentrum in Pijnacker. Laten we de toekomst gewoon zonnig tegemoet gaan. Maar een extra blikje dopertwen in je keukenkastje kan natuurlijk nooit kwaad.

Lees ook:Melk en kaas steeds duurder
Lees ook:Brood onnodig duur
Lees ook:Daar is ie weer: de prijzenoorlog
Lees ook:Supermarkten zetten in op huismerk
Lees ook:Exporttroubles door voedselschaarste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.