Met korting naar de diëtist

Omdat we met zijn allen teveel koekjes, chips en pizza's bij de supermarkt inslaan, en de zuurkool, andijvie en sinasappels liever vergeten, voelen supermarkten zich steeds meer de papa en mama van ons eetpatroon. We moeten gezonder worden en de Appie gaat daarbij helpen, dat meldt BN De Stem vandaag. 

Albert Heijn en Agis gaan samen een zorgpolis voor mensen met een bonuskaart regelen, met korting op: de basispolis, een gezondheidscheck, een gezondheidscursus en bezoekjes aan de diëtist. Daar dromen we natuurlijk allemaal van.

Volgens directievoorzitter Dick Boer van de Albert Heijn is overgewicht een groot probleem en komt dat vooral door te weinig beweging, niet zo zeer door ongezond eten. Daarom gaan Agis en AH beweegprogramma's stimuleren in de supermarkt, omdat dit een goede plek is om mensen te bereiken. De supermarkt is de zwakke plek van de te dikke consument denken de twee bedrijven waarschijnlijk.

Logisch dat Dick Boer niet zal toegeven dat het volledige assortiment snoep, koekjes en zoutjes in zijn winkels de oorzaak is van het dik worden. Welnee, het is de beweging die het ‘m doet. Hij vindt daarom dat de klant wel bemoederd moet worden op beweeggebied, maar niet wat betreft het kiezen van de producten. Dat is eigen verantwoordelijkheid, zo zegt hij in het artikel.

Wellicht is het een oprechte stap naar een gezonder Nederland, maar het is wel wat tegenstrijdig. Eerlijk gezegd denk ik dat Boer vooral een commerciële uitdaging en eigenbelang ziet in dit bewegingsinitiatief want: nu heeft hij de primeur en gaan klanten de AH associëren met gezondheid. Niemand kan tenslotte zeggen dat het stimuleren van beweging slecht is.

Lees ook:Unilever gaat voetballen bij AH
Lees ook:AH wil meer non-food
Lees ook:‘Prijsverschil Jumbo wordt kleiner’
Lees ook:AH geeft antwoord
Lees ook:AH breekt door omzetgrens heen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.